Koelpolsbanden

Koelpolsbanden

In deze blog wil ik graag iets meer over de koelpolsband vertellen.

 

Effect van warme temperaturen is uit onderzoek gebleken dat het je productiviteit af doet nemen en ook je concentratievermogen neemt daarbij af. Ook hittestress komt op de loer te liggen met vervelende symptomen zoals huiduitslag, jeuk, spierkramp, hoofdpijn uitdroging enz. Nou laten we even heel eerlijk zijn daar zit natuurlijk echt helemaal niemand op te wachten! Ze zeggen niet voor niets ”voorkomen is beter dan genezen.”

 

Handen en polsen onder de koude kraan houden met heerlijk koud stromend water geeft verkoeling dat weet iedereen en heeft ook iedereen wel eens gedaan die zich niet lekker voelde en flauwval verschijnselen had of misselijk om maar even een paar voorbeelden te benoemen. Hetzelfde effect als een natte koude handdoek in je nek leggen dat geeft ook direct verkoeling. Dat komt omdat je nek en polsen goed doorbloed zijn en er slagaderen doorheen lopen. De slagaderen die daar zitten vernauwen niet als je omgeving afkoelt daardoor heeft het verkoelen dus een heel goed effect op je polsen en je nek voor een gelangere tijd. Maar ja heel de tijd onder de stromende kraan blijven staan is natuurlijk geen goede optie voor je! Dat snap ik hoor vandaar dat wij de koelpolsband hebben met hetzelfde effect voor je. Ze zijn er in verschillende kleuren en maten.

Koelpolsbanden van ongeactiveerd naar geactiveerd

De koelpolsband is dus speciaal bedoeld om mensen comfortabel koel te houden bij warme temperaturen. De koelpolsband is gemaakt van dik katoen waar speciaal ontwikkelde koelkristallen in zitten. Deze koelpolsbanden bevatten meerdere reservoirs/vakjes met koelkristallen, die precies je slagaderen bedekken. Koelkristallen hebben de eigenschap zich vol te kunnen zuigen met water, tot wel 200 keer hun begingrootte.

De koelpolsband dient te worden ondergedompeld in koud water, en moet daar ongeveer 10 minuten in blijven liggen. Als de kristallen zijn volgezogen met water houden ze de koelte van het water vast. De volgezogen koelpolsband behoudt zijn verkoelende eigenschappen tussen de 2 - 10 dagen, afhankelijk van de warmte buiten waardoor de kristallen hun water laten verdampen. De koelpolsband kan keer op keer gebruikt worden. Dus als hij opgedroogd is kan hij gewoon weer geladen worden met enkel en alleen koud water.

Om de geladen koelpolsband wat meer verkoeling te laten geven voor je kan hij even in de vriezer maximaal 5 minuten of koelkast worden gelegd voor onbepaalde tijd  Wat zeker een aanrader is want dan behoud hij zijn koele effect langer als je hem draagt en de verdamping gaat langzamer omdat is kristallen minder temperatuur verschillen hebben te verduren. 

Ondanks dat de koelpolsband zich volzuigt met water voelt hij een uurtje na het inweken helemaal droog aan. Als het hem sneller wilt laten drogen kan je hem even op een handdoek leggen of even ophangen aan de waslijn buiten in de wind of het zonnetje. Als je het niet erg vind om natte stof te voelen mag je hem ook gewoon direct uit het water gaan dragen dan zal hij vanzelf opdrogen om je pols.

De koelpolsband koelt de aderen die dicht aan de oppervlakte van de huid liggen. Het bloed dat door de aderen stroomt komt langs de koelpolsband en daardoor koelt het bloed af. Het verkoelde bloed stroomt weer verder door het lichaam waardoor het lichaam afkoelt.

Wasbaar en herbruikbaar

Je kunt de koelpolsband steeds opnieuw gebruiken. Een handwas met een mild wasmiddel in koud of warm water zorgt ervoor dat jouw koelpolsband weer zo goed als nieuw is!

Leg je koelpolsband in koud water en binnen enkele minuten kun je je lichaam verkoeling bieden hoe gemakkelijk en fijn is dat!

Heb je nog vragen over deze blog en over iets anders dat mag natuurlijk ook! Laat het ons weten en we helpen je graag verder.

Feel Cool

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven. Bekijk ons privacy beleid

Facebook Twitter Pinterest Linkedin