Veel gestelde vragen over koelsjaals

 

Is het normaal dat mijn koelsjaal na het laden vochtig aanvoelt?

Ja, dat is normaal laat hem drogen in de wind of op een handdoek dan is hij sneller droog. Maar je hoeft niet te wachten tot hij droog is, dragen kan ook direct. 

Kan ik mijn koelsjaal wassen?

Ja dat kan, laat de koelsjaal helemaal opdrogen zoals hij was toen je hem uit de verpakking haalde. Dat kan wel tot een paar dagen duren. De koelkristallen moeten hard aanvoelen! Je kan dan met milde zeep (maar liever zonder) de koelsjaal snel met de handwassen. 

Hoe berg ik mijn koelsjaal op voor het volgende seizoen?

Zorg ervoor dat deze eerst helemaal droog is. Dit kan enkele dagen duren, sneller laten drogen dat kan buiten in de wind. De koelsjaal NOOIT in een plastic zak of bak doen als hij nog niet helemaal droog is. Dit geeft schimmel en een hele nare lucht aan de koelsjaal! 

Is het normaal dat mijn koelsjaal wat kleverig aanvoelt nadat ik hem uit het water haal?

Dat effect verdwijnt volledig zodra de koelsjaal droog aanvoelt . Als je de koelsjaal binnen laat drogen gebruik dan een handdoek dit versnelt de droogtijd. 

Moet een koelsjaal heel erg dik geladen worden voor een optimale werking?

Nee dat hoeft absoluut niet. Dik betekent ook zwaarder van gewicht om je nek

En meer kans op overbelading waardoor de naden kunnen openspringen en je sjaal dan leegloopt met kristallen. En hou in gedachten dat de koelkristallen ook nog het resterende vocht uit de stof trekken, waardoor de sjaal als hij droog aanvoelt nog dikker is dan toen je hem uit het water haalde. 

Mijn koelsjaal wordt niet binnen een paar uur droog!

Waarschijnlijk heeft de koelsjaal te lang in het water gelegen. Er zit in dit geval niets anders op dan te wachten tot het meeste water weer verdampt is. Hij wordt uiteindelijk wel weer droog maar dat kan wel een paar dagen duren. Hang hem goed uit zodat er aan  beide kanten lucht langs kan komen, dat versnelt het drogen. 

Mijn koelsjaal voelt niet meer koud aan is hij kapot?

Als je de koelsjaal een paar uur gebruikt hebt lijkt het wel of deze helemaal niet meer koelt. Je went natuurlijk ook aan de koelte die de sjaal afgeeft. Een beetje hetzelfde effect als je in een zwembad springt wat eerst koud aan voelt maar als je er 10x inspringt ook niet meer koud aanvoelt!   Als je de koelsjaal afdoet en voelt op de plek waar hij heeft gezeten dan voet je huid wel degelijk koeler aan. Hij werkt dus nog wel maar hij heeft misschien ook deels de temperatuur van je lichaam opgenomen en je bent aan de verkoeling gewend geraakt. Als je vindt dat het wel wat koeler mag kan je de koelsjaal even snel onderdompelen in koud water of even in koelkast doen voor een half uurtje. 

Mijn koelsjaal lijkt niet goed te willen laden voor de eerste keer!

Dat kan voorkomen, laad hem rustig in het water en masseer de koelkristallen los. Wacht tot hij dikker gaat worden soms kan dit de eerste keer echt wat langer duren dan een half uur.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven. Bekijk ons privacy beleid

Facebook Twitter Pinterest Linkedin