Afkoelen, de koelsjaal het recept voor een frisse blik!

Afkoelen, de koelsjaal het recept voor een frisse blik!

Een koelsjaal de oplossing voor nare zweetdruppels want warm hebben hoeft echt niet meer!

Het wordt steeds warmer dat voelen we met de jaren. Zo had de zomer van 2020, 28 zomerse dagen met 25 graden of meer en zelfs 11 tropische dagen. En de zon scheen 677 uur het was warm dus! 

Nare zweetdruppels……daar zit je nou helemaal niet op te wachten toch? Wij hebben de oplossing voor je want wij hebben een heel ruim assortiment koelsjaals en Aqua Coolkeeper verkoelingssjaals voor je. Even gevarieerd als zonnig. Zoek je iets sportiefs, gewaagd, klassiek, verrassend, casual, nonchalant, feestelijks, pittig wat je ook zoekt wij hebben de geschikte koelsjaal  voor je look! Een koelsjaal past iedereen en altijd! Het is dus een echte allemansvriend. Wat je ook wilt gaan doen of waar je ook heen gaat. Hij helpt ook tegen hittestress, migraine, benauwdheid en je verhoogde lichaamstemperatuur te verlagen een echte koele topper dus die koelsjaal!!  De koelsjaal is licht en soepel van stof en in deze stof zitten koelkristallen die je warmte absorberen. De koelsjaal draag je om je nek waar je aderen lopen, het bloed stroomt dus door je aderen langs de koelsjaal waardoor je bloed daar afkoelt en verder stroomt door de rest van je lichaam. 

Laden is echt een koud kunstje super makkelijk en snel, de sjaal blijft voor enkele dagen geladen en zodra de sjaal weer geslonken is kan je hem gewoon weer herladen. Wat heb je nodig…..simpel een bak en koud water en wat tijd…..Dus je hebt een frisse blik zonder veel gedoe. Niks kalm aan doen omdat je het warm hebt. Nee gewoon doen waar je zin in hebt, daarom wil je gewoon een koelsjaal! Pak de zon en straal. Want wij hebben de zon besteld, nu jij je koelsjaal nog.

 

overzicht koelsjaalsHoe werkt een koelsjaal nu eigenlijk in gebruik: 

Dompel in een ruime hoeveelheid koud water je koelsjaal onder, dit kan variëren tussen de 5 en 20 minuten. De eerste keer zal dit zeker langer duren als de volgende keren. De koelkristallen in het product zullen zich volzuigen met het koele water en hun verkoelende eigenschap gedurende minstens 2 dagen behouden. De koelsjaal zet uit en wordt daardoor zachter en comfortabeler. De koelkristallen in het product zuigen daarna ook het vocht uit de stof op waarna de koelsjaal droog zal aanvoelen. Je kan hem ook zachtjes uitwringen, let op niet te hard knijpen. Het kan een paar uur duren voordat hij helemaal droog is maar dat is normaal na het inweken. Het is echter niet zo dat je moet wachten voor gebruik, want dat mag gelijk. Een vochtig product zal alleen wel minder prettig aanvoelen. Wat handig is, is om de avond voor gebruik hem te laden zodat hij ’s nachts kan drogen.

Als je de koelsjaal gedurende een paar uur hebt gebruikt, lijkt het wel of deze helemaal niet meer koel aanvoelt. Je went natuurlijk ook aan de koelte die de sjaal afgeeft, eigenlijk is het hetzelfde wat er gebeurt als je in het zwembad springt, dat voelt dan lekker koud aan maar als je er lang genoeg in ronddobbert voel je de verkoeling ook niet meer. Als je de sjaal afdoet en voelt op de plaats waar hij heeft gezeten, dan voel je op de huid wel degelijk koelte. Hij doet zijn werk dus nog wel, maar hij heeft deels de temperatuur van je lichaam aangenomen, plus je bent aan de verkoeling gewent geraakt. Als je vindt dat het toch wat koeler kan leg hem dan even een half uurtje in de schaduw of in de koelkast. Let op niet in de vriezer!

Een koelsjaal werkt als volgt. De koelkristallen in een geladen koelsjaal zijn gevuld met water, deze koelkristallen geven koelte af en nemen warmte op. De koelkristallen raken hun warmte weer kwijt door het water dat zij hebben opgenomen te laten verdampen. Het is zo dat als de buitentemperatuur wat koeler wordt, dat de sjaal dan ook langzamer zal verdampen. Ook is het normaal dat de nat geladen sjaal een beetje kleverig aanvoelt als je het product uitwringt, maar dat effect verdwijnt volledig als de koelsjaal droog is. Als je hem binnen laat drogen doe er dan even een handdoek onder, zodat er dan van alle kanten lucht bij kan komen, dit versnelt dan het drogen. Als je de kristallen niet helemaal hebt verzadigd kunnen en zullen ze het water uit de stof trekken en is de koelsjaal na een paar uur helemaal droog. Want als hij nat aan blijft voelen betekent dit dat hij te lang in het water geweest is. Let ook goed op de dikte, hij is klaar voor gebruik als hij een cm dik aanvoelt. Dit heeft ook met het gewicht te maken, hij wordt anders namelijk te dik en te zwaar in uw nek. 

Koelsjaal geactiveerd en niet geactiveerd

Tips: 

  • Wanneer de koelsjaal gebruikt wordt op het moment dat iemand het warm heeft zijn ze niet te koud, maar als je hem gebruikt als het niet meer warm is dan kan het wel zo zijn dat je de koelte onprettig vindt aanvoelen. Het is niet zo dat dit voor gezonde mensen een gevaar voor de gezondheid kan vormen, maar bij gebruik door kleine kinderen of personen die niet zelf kunnen aangeven of het prettig aanvoelt of niet moet je er dus wel goed opletten dat zij dit als onprettig kunnen ervaren.
  • Wat wel schadelijk is voor de sjaals is zout water, benzine, diesel of andere oliehoudende vloeistoffen, alcohol, bleekwater en chloor.
  • Waar je ook goed op moet letten is overbelading van de koelsjaal anders barsten de naden van de stof omdat de kristalen niet verder kunnen uitzetten in de stof. Koelkristallen hebben namelijk de eigenschap zich vol te kunnen zuigen met water, tot wel 200 keer hun begingrootte. De kristallen zetten dus als je de sjaal te lang in het water houdt dusdanig uit, dat hierdoor de naden van de sjaal kunnen openbarsten. Houd er ook rekening mee dat de kristallen in de sjaal ook het vocht uit de buitenste stoflaag zullen opnemen, waardoor het product in droge toestand nog iets dikker is dan als je hem uit het water haalt.
  • Wat wel heel handig is. Je kan hem wassen. Laat de koelsjaal eerst even helemaal opdrogen, zodat de kristallen weer hard aanvoelen, je kunt dan met een milde zeep (geen wasmiddel) de sjaal een handwasje geven.
  • Dan nog even een tip als je de koelsjaal wilt opbergen voor het volgende seizoen. Zorg dan eerst dat deze helemaal droog is, dat kan echt wel enkele dagen duren. Je kan om het proces iets te versnellen hem even buiten in de wind hangen als het natuurlijk droog is :). Doe hem nooit in een afgesloten plastic bak of zak, dan krijg je namelijk schimmel dus ook nare luchtjes. Hij is echt pas droog als de kristallen allemaal hard aanvoelen. Nog een paar tips tegen schimmelvorming: laat hem ook niet dagenlang opgevouwen liggen als hij nog gevuld is. Hang de koelsjaal op wanneer de temperatuur lager is en je de sjaal niet gebruikt terwijl hij nog wel gevuld is.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven. Bekijk ons privacy beleid

Facebook Twitter Pinterest Linkedin